Voorwaarden Feestjaar

In het kader van het 20-jarig bestaan van Cobra Groeninzicht mogen geselecteerde organisaties de BomenMonitor dit gehele jaar gratis gebruiken.

Wat krijg je precies?

Ons cadeau bestaat uit twee dingen: je krijgt van ons een zogenoemde WMTS-webservice, gepersonaliseerd voor jouw organisatie, met daarin een overzicht van alle boomkronen. Daarnaast krijg je toegang tot onze Cobra 360+ KaartViewer waarin diezelfde bomen zichtbaar zijn. Je krijgt gedurende ons feestjaar (van 1 april 2020 tot 1 april 2021) gratis toegang tot deze kaartlaag uit de BomenMonitor.

Voor wie?

Ons cadeau is een heel jaar lang kosteloos beschikbaar voor universiteiten en onderwijsinstellingen, gemeenten, provincies en waterschappen en non-profitorganisaties. Het is niet de bedoeling dat de kaart vervolgens buiten deze organisaties opduikt. Op dat moment sluiten wij de service voor die betreffende organisatie weer af.

Valt jouw organisatie niet binnen de hierboven genoemde organisaties? Neem dan contact met Dirk Voets op om samen te bekijken welke mogelijkheden er zijn.

Ben je student en wil je een subset met bewerkbare data uit de BomenMonitor? Dat is geen probleem, leg je verzoek neer bij Dirk Voets. De voorwaarden voor het gebruik van bewerkbare data door studenten lees je hier.

WMTS webservice?

Stel het je voor als Netflix: je kunt gewoon naar films kijken, hoewel ze niet op je computer staan. Zo kun je ook de kaart met alle bomen, via een WMTS-service zien en gebruiken, hoewel ze ergens in de cloud staan. Maar hiervoor heb je wel een applicatie nodig die dat snapt. Je GIS beheerder kan je daar ongetwijfeld verder mee helpen. Kijk op https://nl.wikipedia.org/wiki/Web_Map_Tile_Service voor meer informatie

Cobra 360+ KaartViewer

Via de Cobra 360+ KaartViewer zoom je direct naar je eigen beheergebied en kun je daar alle bomen zien. Voor de bomen in je beheergebied zie je dan de boomkroonprojecties bijgewerkt tot en met de zomer van 2019. Elke boom heeft ook een unieke ID.

In onze Cobra 360+ KaartViewer zit een extra knop waarmee je ons kunt wijzen op veranderingen en fouten in de kaart. Zo kunnen we samen de BomenMonitor nog beter maken! Als je ons een wijziging doorstuurt, verwerken wij die in de kaart en zie je kort daarna de verbeterde situatie in de WMTS en in onze Cobra 360+ KaartViewer.

Dataruil

Het is geen verplichting, maar in ruil voor onze bomenkaart willen we graag wat van je terug. We willen namelijk informatie van jouw beheerareaal ontvangen zodat we de BomenMonitor nog beter kunnen maken. Deze data zouden we graag ontvangen:

  • Boompuntendatabase
  • Lijst/kaart met monumentale bomen
  • Bomen- / groenstructuurkaart
  • Komgrenzen conform Wnb houtopstanden (oude Boswet)

Omgevingswet compliant

Nadat we de gegevens in de BomenMonitor verwerkt hebben, krijg je de informatie gestructureerd weer terug via ons cadeautje! Een mooie stap om snel helemaal Omgevingswet compliant te worden.

Behouden we toegang tot de kaart na het feestjaar?

Op basis van de reacties en feedback die we gedurende het feestjaar krijgen, bepalen we hoe we een vervolg kunnen geven aan deze service. Vooral het aantal verbeteringen dat wordt aangedragen en de continuïteit van de dataruil zijn hierbij bepalend.